Η βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των κηπευτικών στο θερμοκήπιο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Η βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των κηπευτικών στο θερμοκήπιο

Χατζημιχαήλ, Ιωάννης

Οι μέθοδοι καλλιέργειας οι οποίες είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον εφαρμόζονται σταδιακά σε μεγαλύτερες εκτάσεις. Η βιολογική καλλιέργεια είναι μια από αυτές τις μεθόδους. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να χαρακτηρίζεται ένα προϊόν βιολογικό, πως γίνεται ο έλεγχος της σωστής εφαρμογής της μεθόδου καλλιέργειας και πως ο καταναλωτής μπορεί να αναγνωρίσει αν ένα προϊόν είναι βιολογικό. Η πιο σημαντική προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν βιολογικό είναι να μην ανιχνεύονται σε αυτό ουσίες με υπολειμματική δράση, που σημαίνει ότι αποκλείεται η χρήση των χημικών εντομοκτόνων, μυκητοκτόνων που εφαρμόζονται στις συμβατικές καλλιέργειες. Η αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών γίνεται με μεθόδους που δεν επιβαρύνουν το προϊόν και το περιβάλλον. Για την αντιμετώπιση των εχθρών των καλλιεργειών χρησιμοποιούνται αρπακτικά και παρασιτικά έντομα, ακάρεα, νηματώδεις, εντομοπαθογόνοι μύκητες και ιοί. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται γενική αναφορά στους ωφέλιμους οργανισμούς που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των εντόμων, καθώς επίσης και στα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη ή τον περιορισμό των προσβολών από αυτά.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Βιολογικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.