Ενεργητική, παθητική ασφάλεια οχημάτων και σύγχρονοι αισθητήρες αυτοκινήτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ενεργητική, παθητική ασφάλεια οχημάτων και σύγχρονοι αισθητήρες αυτοκινήτων

Δημακόπουλος, Αριστείδης

Πριν από κάποια χρόνια κανείς δεν θα µπορούσε να αντιληφθεί ότι στο χώρο του αυτοκινήτου σημαντική θέση θα καταλάμβαναν τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες και γενικά όλες οι εφαρµογές της µικρο-µηχανικής και της νανο-τεχνολογίας. Είναι σίγουρα λογικό το γεγονός πως πριν από µια µε δυο δεκαετίες αν κάποιος ανέφερε τα ολοκληρωµένα κυκλώµατα και το πλήθος αισθητήρων που χρησιµοποιούνται σε ένα αυτοκίνητο ελέγχοντας πολλές παραµέτρους τόσο του κινητήρα, όσο και του οχήµατος γενικότερα, δεν θα ήταν πιστευτό. Αυτή την εποχή πολλές γνωστές εταιρείες κατασκευάζουν τέτοια κυκλώµατα, που συνήθως τοποθετούνται στους αισθητήρες που υπάρχουν στα καινούργια αυτοκίνητα, µε σκοπό τη βελτίωση κάποιων από τους παράγοντες που σχετίζονται µε την ασφάλεια, την άνεση της οδήγησης, την αξιοπιστία και την διαχείριση του κινητήρα. Η αλήθεια είναι πως από την στιγµή που εµφανίσθηκαν οι πρώτοι αισθητήρες και τα πρώτα ηλεκτρονικά συστήµατα και βοηθήµατα, θα ήταν φύση αδύνατο να µην παίξουν καθοριστικό ρόλο όλα αυτά τα ολοκληρωµένα κυκλώµατα τα οποία χαρακτηρίζονται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αυτά τα ολοκληρωµένα κυκλώµατα όπως είναι γνωστό υπάγονται στον χώρο της µικρο-µηχανικής τεχνολογίας και µάλιστα τα τελευταία χρόνια καθοριστικής σηµασίας είναι και ο χώρος της νανοτεχνολογίας ο οποίος ασχολείται και αυτός με προηγμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτοκίνητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.