Διακόσμηση εξωτερικών χώρων με βότανα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Διακόσμηση εξωτερικών χώρων με βότανα

Καλαντζή, Αριστέα

Τα βότανα είναι είδη φυτών με πολλές ποικιλίες και πολλαπλές χρήσεις, τα οποία έχουν εκτιμηθεί κατά τους αιώνες για τις πολλές τους χρήσεις. Στο παρελθόν αποτελούσαν την βασική πηγή ακατέργαστων υλικών για φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής και μαγειρικά καρυκεύματα, πληρώνοντας διάφορες ανάγκες του σπιτιού. Παρέχουν ευωδιά στο σπίτι, προστίθενται στο μπάνιο και στα καλλυντικά, χρησιμεύουν σαν μέσα βαφής, καθαρισμού, σαν εντομοαπωθητικά και σε άλλα παρόμοια προϊόντα τα οποία έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε έτοιμα.Παρόλο που λίγοι θα αντάλλαζαν τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και τις ανέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας και των αγαθών αυτής, παρατηρείται μια αύξηση του ενδιαφέροντος για τα βότανα και τις χρήσεις τους. Οι εναλλακτικές θεραπείες συνεχώς κερδίζουν έδαφος καθώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν τα βότανα στην κουζίνα τους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην τάση για επιστροφή στα φυσικά προϊόντα και στις φυσικές τεχνικές καθώς και στην αύξηση των ταξιδιών και της επικοινωνίας, τα οποία έκαναν γνωστά τα διάφορα είδη κουζινών και τα συστατικά τους στο ευρύ κοινό.

Thesis
NonPeerReviewed

Διακόσμηση
Βότανα
Κηπουρική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.