Το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα σπαράγγια Τυχερού του Ν.Έβρου τα τελευταία περίπου είκοσι έτη από προμηθεύτριες χώρες, με σημαντικότερη την Γερμανία καθώς και άλλων χωρών της Ε.Ε που προστέθηκαν στο πελατολόγιο, δημιούργησε επιτακτικά την ανάγκη για σχετική επιστημονική έρευνα και πρακτική πληροφόρηση. Το σπαράγγι είναι ένα λαχανικό, μια πολυετή καλλιέργεια με εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπου η καλλιέργεια του αλλά και η κατανάλωση του ως νωπό ή μεταποιημένο, είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Επιμέρους θέματα που καλύφθησαν στην παρούσα εργασία περιλαμβάνουν την παρουσίαση και ανάλυση των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσει ο παραγωγός για την καλλιέργεια του σπαραγγιού, έως την επεξεργασία του στα συσκευαστήρια. Απώτερος σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση όλων των παραγόντων που συνιστούν τη δημιουργία μιας πετυχημένης καλλιέργειας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου εξετάζουμε αρχικά την ιστορία του σπαραγγιού, τα βοτανικά χαρακτηριστικά, τις απαιτήσεις της καλλιέργειας, κλπ.
Σ > Σπαράγγια
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Σπαράγγια
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)