Η καλλιέργεια σπαραγγιού στο τυχερό Έβρου

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η καλλιέργεια σπαραγγιού στο τυχερό Έβρου

Μακρής, Γεώργιος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2020

2020


Το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα σπαράγγια Τυχερού του Ν.Έβρου τα τελευταία περίπου είκοσι έτη από προμηθεύτριες χώρες, με σημαντικότερη την Γερμανία καθώς και άλλων χωρών της Ε.Ε που προστέθηκαν στο πελατολόγιο, δημιούργησε επιτακτικά την ανάγκη για σχετική επιστημονική έρευνα και πρακτική πληροφόρηση. Το σπαράγγι είναι ένα λαχανικό, μια πολυετή καλλιέργεια με εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπου η καλλιέργεια του αλλά και η κατανάλωση του ως νωπό ή μεταποιημένο, είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Επιμέρους θέματα που καλύφθησαν στην παρούσα εργασία περιλαμβάνουν την παρουσίαση και ανάλυση των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσει ο παραγωγός για την καλλιέργεια του σπαραγγιού, έως την επεξεργασία του στα συσκευαστήρια. Απώτερος σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση όλων των παραγόντων που συνιστούν τη δημιουργία μιας πετυχημένης καλλιέργειας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου εξετάζουμε αρχικά την ιστορία του σπαραγγιού, τα βοτανικά χαρακτηριστικά, τις απαιτήσεις της καλλιέργειας, κλπ.

Σ > Σπαράγγια

Σπαράγγια

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.