Εχθροί και ασθένειες της αμπέλου στο Βόϊο Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Εχθροί και ασθένειες της αμπέλου στο Βόϊο Κοζάνης

Κοκόγια, Δήμητρα

Το Βόιο αποτελεί το δυτικό μέρος του νομού Κοζάνης, βρίσκεται στους πρόποδες της Πίνδου, κρυμμένο μέσα στην πέτρα. Όπως μαρτυρούν διάφορες ιστορικές πηγές ολόκληρη η περιοχή της Κοζάνης ήταν γνωστή αμπελουργική περιοχή με παραγωγή υψηλής ποιότητας αμπελουργικών προϊόντων. Η εμφάνιση όμως της φυλλοξήρας, η ενασχόληση των κατοίκων με την γουνοποιία αλλά και η μη ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας σε εμπορική βάση είχαν σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η καλλιέργεια της αμπέλου στην περιοχή. Σήμερα, η γουνοποιία γνωρίζει μια πρωτόγνωρη ύφεση που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να αρχίζουν δειλά – δειλά να επανέρχονται στη γεωργία. Η πτυχιακή αυτή εργασία ασχολείται με τις ασθένειες και τους εχθρούς της αμπέλου που είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει ένας παραγωγός.

Thesis
NonPeerReviewed

Αμπελουργία
Σταφύλια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.