Οικονομοτεχνική μελέτη σχεδιασμού και εγκατάστασης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής υδρογόνου από φυσικό αέριο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Οικονομοτεχνική μελέτη σχεδιασμού και εγκατάστασης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής υδρογόνου από φυσικό αέριο

Σιαλβέρας, Γεώργιος
Τσαντίλης, Μιχαήλ

Η εργασία έχει σαν σκοπό το σχεδιασμό και την οικονομική μελέτη μιας μονάδας παραγωγής υδρογόνου με δυναμικότητα 120000 tn/έτος. Η εν λόγω βιομηχανική μονάδα προβλέπεται να χρησιμοποιεί ως πρώτες ύλες φυσικό αέριο και νερό. Η παραγωγή του υδρογόνου γίνεται με τη γνωστή μέθοδο αναμόρφωσης φυσικού αερίου με ατμό που διακρίνεται για την απλότητα, την ευκολία στη χρήση της και την υψηλή απόδοση της στο επιθυμητό προϊόν. Λόγω της όλο και αυξανόμενης επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από καυσαέρια κυρίως, η παρακάτω μελέτη αποσκοπεί στην αντικατάσταση των έως τώρα γνωστών καυσίμων κίνησης από το υδρογόνο, κατά την καύση του οποίου δεν παράγονται ρύποι. Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη μελέτη των οικονομικών κριτηρίων είναι ότι μια τέτοια μονάδα πληρεί τις οικονομικές προϋποθέσεις που την καθιστούν βιώσιμη, αποδοτική και ανταγωνιστική τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυσικό αέριο
Βιομηχανικές επενδύσεις
Υδρογόνο ως καύσιμη ύλη - Οικονομικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.