Τα προϊόντα της μέλισσας

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2005 (EN)
Τα προϊόντα της μέλισσας

Μήντου, Σταυρούλα

Η μελισσοκομία στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό παρακλάδι για το κεφάλαιο της ζωικής παραγωγής κι αυτό γιατί αποτελεί έναν πολυάριθμο κλάδο που αποφέρει σημαντικά κέρδη σε επίπεδο παραγωγών αλλά και στην ίδια χώρα από τις ετήσιες εξαγωγές. Η επιστήμη της μελισσοκομίας καλλιεργήθηκε στη χώρα μας από την αρχαιότητα και εξελίχτηκε με την πάροδο των αιώνων, καλλιεργώντας στους Έλληνες το μεράκι και εμπλουτίζοντας την τεχνογνωσία πάνω στο χειρισμό αυτής της τόσο περίπλοκης κοινωνίας. Στην εργασία αυτή θα περιγραφούν προϊόντα που εξάγονται δευτερογενώς από την κυψέλη, και με τον όρο δευτερογενώς εννοούμε τα προϊόντα της κυψέλης που έχουν ως κύριο στόχο να ενισχύσουν το εισόδημα των μελισσοκόμων και να προάγουν τη θεραπευτική αξία αυτών στη σύγχρονη ιατρική.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελισσοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)