Η μελισσοκομία στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό παρακλάδι για το κεφάλαιο της ζωικής παραγωγής κι αυτό γιατί αποτελεί έναν πολυάριθμο κλάδο που αποφέρει σημαντικά κέρδη σε επίπεδο παραγωγών αλλά και στην ίδια χώρα από τις ετήσιες εξαγωγές.
Η επιστήμη της μελισσοκομίας καλλιεργήθηκε στη χώρα μας από την αρχαιότητα και εξελίχτηκε με την πάροδο των αιώνων, καλλιεργώντας στους Έλληνες το μεράκι και εμπλουτίζοντας την τεχνογνωσία πάνω στο χειρισμό αυτής της τόσο περίπλοκης κοινωνίας.
Στην εργασία αυτή θα περιγραφούν προϊόντα που εξάγονται δευτερογενώς από την κυψέλη, και με τον όρο δευτερογενώς εννοούμε τα προϊόντα της κυψέλης που έχουν ως κύριο στόχο να ενισχύσουν το εισόδημα των μελισσοκόμων και να προάγουν τη θεραπευτική αξία αυτών στη σύγχρονη ιατρική.
Μ > Μελισσοκομία
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Μελισσοκομία
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)