Τα προϊόντα της μέλισσας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Τα προϊόντα της μέλισσας

Μήντου, Σταυρούλα

Η μελισσοκομία στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό παρακλάδι για το κεφάλαιο της ζωικής παραγωγής κι αυτό γιατί αποτελεί έναν πολυάριθμο κλάδο που αποφέρει σημαντικά κέρδη σε επίπεδο παραγωγών αλλά και στην ίδια χώρα από τις ετήσιες εξαγωγές. Η επιστήμη της μελισσοκομίας καλλιεργήθηκε στη χώρα μας από την αρχαιότητα και εξελίχτηκε με την πάροδο των αιώνων, καλλιεργώντας στους Έλληνες το μεράκι και εμπλουτίζοντας την τεχνογνωσία πάνω στο χειρισμό αυτής της τόσο περίπλοκης κοινωνίας. Στην εργασία αυτή θα περιγραφούν προϊόντα που εξάγονται δευτερογενώς από την κυψέλη, και με τον όρο δευτερογενώς εννοούμε τα προϊόντα της κυψέλης που έχουν ως κύριο στόχο να ενισχύσουν το εισόδημα των μελισσοκόμων και να προάγουν τη θεραπευτική αξία αυτών στη σύγχρονη ιατρική.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελισσοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.