Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βαμβακοκαλλιέργεια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βαμβακοκαλλιέργεια

Μπαλόπουλος, Γεώργιος

Το βαμβάκι καλλιεργείται σήμερα σε έκταση 330.000.000 στρεμμάτων περίπου σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα καταλαμβάνει έκταση 1.500.000 στρεμμάτων που είναι το 0,5% περίπου της παγκόσμιας εκτάσεως. Η παγκόσμια παραγωγή εκκοκκισμένου βαμβακιού κάθε χρόνο ανέρχεται σε 10.000.000 και πλέον τόνους, ενώ στην χώρα μας φθάνει τους 130.000 περίπου τόνους, που αποτελούν το 1% περίπου του συνόλου. Την περίοδο 2003/04, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου γεωργίας που διαβιβάστηκαν στις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δόθηκαν στα εκκοκκιστήρια 977.704 τόνους σύσπορου βαμβακιού. Από αυτά, 976.775 τόνοι πληρούν τις προϋποθέσεις των κοινοτικών και εθνικών διατάξεων και θα λάβουν ενίσχυση, ενώ 929 τόνοι σύσπορου βαμβακιού (ποσοστό 1% περίπου) δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Βαμβάκι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.