Τα αρωματικά φυτά στους κήπους, τους λαχανόκηπους και τη βιολογική γεωργία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Τα αρωματικά φυτά στους κήπους, τους λαχανόκηπους και τη βιολογική γεωργία

Ηλιοπούλου, Αναστασία

Τα αρωματικά φυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι απαιτητικά σε νερό, λίπανση και ποιοτικά εδάφη και επομένως μπορούν να καλλιεργηθούν σε αγροτεμάχια, που ήδη καλλιεργούνται φυτά χαμηλής προσόδου ή που μένουν ακαλλιέργητα. Σημαντικό, είναι και το γεγονός ότι δεν απαιτούν εξειδικευμένο μηχανικό εξοπλισμό για τη σπορά και τη συλλογή, ούτε ειδικά αρδευτικά συστήματα και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφονται οι καλλιεργητικές φροντίδες για τον πολλαπλασιασμό των σπόρων. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στην βιολογική καλλιέργεια στα αρωματικά φυτά και στον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενειών τους. Παρακάτω δίνονται οδηγίες για την σωστή καλλιέργεια ενός κήπου με λιμνούλα και φράχτη. Τέλος περιγράφονται αναλυτικά τα είδη των αρωματικών φυτών που μπορούν να καλλιεργηθούν.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογική γεωργία
Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.