Εχθροί και ασθένειες της αμυγδαλιάς στο νομό Ημαθίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Εχθροί και ασθένειες της αμυγδαλιάς στο νομό Ημαθίας

Παπαδοπούλου, Δέσποινα

Σκοπός της εργασίας είναι να γίνουν γνωστοί οι εχθροί και οι ασθένειες της αμυγδαλιάς στην περιοχή καθώς και οι τρόποι καταπολέμησής τους σε ένα χώρο όπως ο Ν. Ημαθίας που έχει τα δικά του κλιματικά χαρακτηριστικά. Η εργασία αποτελείται από τρία κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει τις διάφορες ασθένειες που οφείλονται σε μύκητες καθώς επίσης τα συμπτώματα αυτών αιτιολογία επιδημιολογία και την καταπολέμησή τους. Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει τις ασθένειες που οφείλονται σε βακτήρια, τα συμπτώματα και την καταπολέμησή τους. Και τέλος το τρίτο κεφάλαιο περιλαμβάνει τις προσβολές από διάφορα έντομα καθώς και την βιολογία, συστηματική κατάταξη-περιγραφή και την καταπολέμησής τους με διάφορα εντομοκτόνα. Η προστασία της αμυγδαλιάς από διάφορους εχθρούς και ασθένειες είναι μια παραγωγική διαδικασία που απαιτεί δαπάνες και έχει σκοπό την προστασία των δέντρων και την επίτευξη μεγάλης ποσότητας και καλής ποιοτικά σοδειάς.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.