δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης και οι οικονομικοί πρόσφυγες στις χώρες – μέλη της Ε.Ε.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τις μελλοντικές δημογραφικές αλλαγές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται αποκλειστικά στο μέλλον του πληθυσμού των χωρών αυτών από μια πλήρως δημογραφική σκοπιά. Συνδέεται όλο και περισσότερο με τις πιθανές κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες προκύπτουν από τις δημογραφικές αλλαγές αλλά και με τις προοπτικές ανάπτυξης ενός κοινού πλαισίου πολιτικών σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση, η αγορά εργασίας και η κοινωνική ασφάλιση. Εντούτοις, η φύση των δημογραφικών μεταβολών είναι τέτοια, ώστε η οποιαδήποτε αναφορά στο μέλλον να συνδέεται αναπόσπαστα με τις εξελίξεις που παρατηρήθηκαν κατά το παρελθόν σχετικά με τα τρία βασικά δημογραφικά φαινόμενα, δηλαδή τη γονιμότητα, τη θνησιμότητα και τη μετανάστευση. Συνοπτικά, σε αυτήν την εργασία εξετάζεται τι είναι η δημογραφία και ποιο το δημογραφικό πρόβλημα, ποια η πληθυσμιακή εξέλιξη στην Ευρώπη και ποιο είναι το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας. Ενώ, εκτενής αναφορά γίνεται στους οικονομικούς πρόσφυγες στην Ευρώπη και στην παράνομη μετανάστευση.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.