Η γενετική βελτίωση των χοίρων στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Η γενετική βελτίωση των χοίρων στην Ελλάδα

Κοφτερός, Γεώργιος
Γκάτσου, Κυριακή

Είναι γνωστό στους ασχολούμενους με τη χοιροτροφία, ότι οι Έλληνες χοιροτρόφοι συναντούν μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν το κατάλληλο γενετικό υλικό αναπαραγωγής, για τις μονάδες τους. Πολλές φορές μάλιστα αναγκάζονται να ξοδεύουν και υψηλά χρηματικά ποσά, αφού προσφεύγουν για την προμήθεια των ζώων αυτών αναπαραγωγής σε αγορές του εξωτερικού, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και οπωσδήποτε ορθή εκλογή. Τα ζώα αυτά, όχι σπάνια, δεν ικανοποιούν από πλευράς κληρονομικής αξίας, υγείας και προσαρμοστικότητας, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και σοβαρές απώλειες. Αλλά και η εσωτερική αγορά δεν μπορεί να προμηθεύει στους παραγωγούς, σε προσιτές τιμές, ζώα αναπαραγωγής με εγγυημένη κληρονομική αξία και υγεία.

Thesis
NonPeerReviewed

Χοιροτροφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.