Μελέτη των κυριοτέρων μυζητικών εντόμων του καπνού στο νομό Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Μελέτη των κυριοτέρων μυζητικών εντόμων του καπνού στο νομό Κοζάνης

Τσολάκης, Νικόλαος

Ένα από τα σπουδαιότερα βιομηχανικά φυτά, με οικονομική σημασία στην Ελλάδα και γενικότερα σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ο καπνός. Η σπουδαιότητα του καπνού οφείλεται κυρίως στο υψηλό εισόδημα που εξασφαλίζει στις χώρες που το καλλιεργούν. Στην Ελλάδα, ο καπνός αποτελεί μια από τις ανταγωνιστικές καλλιέργειες μεταξύ των φυτών μεγάλης καλλιέργειας. Τη μεγαλύτερη έκταση καταλαμβάνει το βαμβάκι, ακολουθεί ο καπνός και τα ζαχαρότευτλα, ενώ τα υπόλοιπα φυτά έχουν περιορισμένη σημασία. Η ορθολογική εκμετάλλευση της καλλιεργούμενης γης εκτός από το οικονομικό όφελος που επιφέρει στον καπνοκαλλιεργητή συμβάλλει επίσης σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων είναι οι κυριότερες αιτίες αύξησης του κόστους παραγωγής, της υποβάθμισης της ποιότητας του προϊόντος, αλλά και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Καπνός - Επεξεργασία
Καπνός (Φυτό) - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.