Η περιεκτικότητα σε Mn , Fe και Zn των υπέργων και υπόγειων τμημάτων ορισμένων λαχανοκομικών φυτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η περιεκτικότητα σε Mn , Fe και Zn των υπέργων και υπόγειων τμημάτων ορισμένων λαχανοκομικών φυτών

Φίλιππας, Νικόλαος
Χατζηπανάγου, Θεόδωρος

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση στη μελέτη της περιεκτικότητας των φυτικών ιστών από τους επιστήμονες. Το ενδιαφέρον αυτό πηγάζει από την δίψα για την γνώση της περιεκτικότητας των θρεπτικών στοιχείων στα φυτά , έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ποιότητα στα καλλιεργούμενα φυτά και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Όπως είναι γνωστό, μόνο ορισμένα από τα ιχνοστοιχεία και συγκεκριμένα ο σίδηρος (Fe), το μαγγάνιο (Mn), ο χαλκός (Cu), ο ψευδάργυρος (Zn), το μολυβδαίνιο (Mo) και σε μερικές περιπτώσεις και το (Κοβάλτιο) Co, θεωρούνται σήμερα απαραίτητα (όταν βρίσκονται στο έδαφος σε περι-εκτικότητες που δεν υπερβαίνουν ορισμένα σε κάθε περίπτωση όρια) για την κανονική διατροφή και την ανάπτυξη των φυτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά
Φυτοπροστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.