Μηχανική συλλογή και αποφύλλωση βαμβακιού στο Ν. Σερρών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Μηχανική συλλογή και αποφύλλωση βαμβακιού στο Ν. Σερρών

Χριστοδούλου, Νικόλαος

Το βαμβάκι για τη χώρα μας είναι μια από τις δυναμικές καλλιέργειες που συμβάλουν θετικά στη γεωργική ανάπτυξη και την οικονομική πρόοδο. Εφοδιάζει με εκλεκτή πρώτη ύλη την εγχώρια κλωστοϋφαντουργία. Καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών της σπορελαιουργίας και ενισχύει την κτηνοτροφία με πλούσια ζωοτροφή, αφού τα 2/3 περίπου του σύσπορου βαμβακιού αποτελεί ο βαμβακόσπορος, ο οποίος δίνει 78 % βαμβακοπλακούντα Η καλλιέργεια του βαμβακιού είναι επίσης και μία από της πιο σημαντικές καλλιέργειες για τον Ν. Σερρών αφού κάθε χρόνο σπέρνονται περίπου 340.000 στρέμματα Από αυτούς τους αριθμούς μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια του βαμβακιού για την οικονομία του Ν. Σερρών.

Thesis
NonPeerReviewed

Βαμβάκι - Ασθένειες και παράσιτα
Βαμβάκι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.