Ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στον γεωργικό τομέα της χώρας μας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στον γεωργικό τομέα της χώρας μας

Αντάρα, Παρασκευή

Στόχος της παρούσας διατριβής είναι να αναλυθούν με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες/στριες κατά την εργασία τους, με τους εργοδότες τους αλλά και η διερεύνηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που αφορά την κοινωνική και οικονομική τουςενσωμάτωση. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία δομή της πολιτείας που να βοηθά τους μετανάστες να ενσωματωθούν με αποτέλεσμα την χαμηλή ποιότητα ζωής τους , την έλλειψη άδειας εργασίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη. Βέβαια ο ρατσισμός υπήρχε υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ληφθούν κάποια μέτρα που θα εγγυώνται στους μετανάστες/στριες ότι θα είναι ισότιμοι πολίτες μιας και το 93,8% από τις περιοχές της έρευνας δηλώνουν ότι μετανάστευσαν για πάντα στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Μετανάστες και μετανάστευση
Εργασία και εργαζόμενοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.