Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Ελαιοκομικά προϊόντα

Γιαννοπούλου, Βασιλική
Πετρίδου, Γεωργία
Τριανταφυλλίδου, Καλλιόπη

Σήμερα η Ελλάδα είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα στην παραγωγή ελαιολάδων και τέταρτη στην παραγωγή βρώσιμων ελιών. Η μέση ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 220.000 περίπου τόνους ελαιολάδου και σε 70.000 περίπου τόνους βρώσιμων ελιών, που αντιπροσωπεύουν το 15% και 10% της παγκόσμιας παραγωγής αντίστοιχα. Στην Ελλάδα η ελιά είναι καλλιέργεια με πού μεγάλη διάδοση. Έχει αναπτυχθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά όπου συναντά άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες για την ανάπτυξή της. Η εξάπλωση της ελαιοκαλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο είδος καρποφόρων δένδρων και καταλαμβάνει πάνω από 6,5 εκατομμύρια στρέμματα. Η καλλιέργεια της ελιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει τη μορφή μονοκαλλιέργειας και το ελαιόλαδο αποτελεί το αποκλειστικό εισόδημα των κατοίκων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά
Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ελαιόλαδο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.