Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ελαιοκομικά προϊόντα

Γιαννοπούλου, Βασιλική
Πετρίδου, Γεωργία
Τριανταφυλλίδου, Καλλιόπη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2003

2003


Σήμερα η Ελλάδα είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα στην παραγωγή ελαιολάδων και τέταρτη στην παραγωγή βρώσιμων ελιών. Η μέση ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 220.000 περίπου τόνους ελαιολάδου και σε 70.000 περίπου τόνους βρώσιμων ελιών, που αντιπροσωπεύουν το 15% και 10% της παγκόσμιας παραγωγής αντίστοιχα. Στην Ελλάδα η ελιά είναι καλλιέργεια με πού μεγάλη διάδοση. Έχει αναπτυχθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά όπου συναντά άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες για την ανάπτυξή της. Η εξάπλωση της ελαιοκαλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο είδος καρποφόρων δένδρων και καταλαμβάνει πάνω από 6,5 εκατομμύρια στρέμματα. Η καλλιέργεια της ελιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει τη μορφή μονοκαλλιέργειας και το ελαιόλαδο αποτελεί το αποκλειστικό εισόδημα των κατοίκων.

Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ε > Ελιά
Ε > Ελαιόλαδο

Ελιά
Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ελαιόλαδο

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.