Η παραγωγή από τυποποίηση ελαιολάδου από ελιές βιολογικής καλλιέργειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η παραγωγή από τυποποίηση ελαιολάδου από ελιές βιολογικής καλλιέργειας

Αρφάνη, Παναγιώτα

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα εξάμηνο πτυχιακής διατριβής και αποτελείται από 6 κεφάλαια. Το βασικό μέρος της πτυχιακής εργασίας αποτελείται από δύο μέρη, πρώτον από την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου και δεύτερον από την τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου. Ένα χαρακτηριστικό της εργασίας που πρέπει να τονιστεί, είναι η εκτενής αναφορά στην ενημέρωση του καταναλωτή για το βιολογικό ελαιόλαδο, ώστε να μην πέφτει θύμα παραπλάνησης. Μια άλλη πλευρά της εργασίας είναι η παράθεση χρήσιμων πληροφοριών για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Ο χαρακτήρας της πτυχιακής εργασίας μου είναι πιστός στην βιολογική γεωργία, στην αγάπη για το περιβάλλον και την διατροφική ισορροπία και υγεία του ανθρώπου. Το πρώτο βασικό μέρος που είναι η παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου αναφέρεται στις βασικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο βιολογικό και συμβατικό ελαιόλαδο και αναλυτικά στις μεθόδους παραγωγής βιοκαλλιέργειας της ελιάς και την επεξεργασία του ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο. Το δεύτερο βασικό μέρος αναφέρεται στην τυποποίηση του βιολογικού ελαιολάδου, στα βασικά στάδιο μια μονάδας τυποποίησης καθώς και τα μέσα τυποποίησης. Επίσης, στην πτυχιακή εργασία περιλαμβάνονται πίνακες, εικόνες, διαγράμματα, που βοηθάει στην κατανόηση του κειμένου στο οποίο αναφέρεται.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά - Βιολογική καλλιέργεια
Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.