Εχθροί και ασθένειες των ζαχαροτεύτλων στο Ν. Ημαθίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Εχθροί και ασθένειες των ζαχαροτεύτλων στο Ν. Ημαθίας

Δημητριάδου, Ευανθία

Θέμα της εργασίας είναι οι εχθροί και οι ασθένειες των Ζαχαρότευτλων. Αρχικά περιγράφονται οι απαιτήσεις του φυτού σε νερό, θερμοκρασία, ηλιοφάνεια, θρεπτικά συστατικά και όλες οι καλλιεργητικές που απαιτούνται για τη σωστή ανάπτυξη του φυτού. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο Ζαχαρικός τίτλος ο οποίος όσο αυξημένος είναι τόσο οι οικονομικές επιδόσεις είναι αυξημένες. Μέλημα του παραγωγού λοιπόν είναι να δημιουργεί συνθήκες κατάλληλες για την αύξησητου Ζαχαρικού τίτλου. Εν συνεχεία περιγράφονται οι ασθένειες που προσβάλουν το φυτό καθώς επίσης και ο τρόπος καταπολέμησης τους, είτε είναι χημικός είτε καλλιεργητικός είτε βιολογικός. Σημαντικότερη εξ αυτών ασθένεια η Κερκόσπορα η οποία ευνοείται από αυξημένη υγρασία και θερμοκρασία και που έχουν ληφθεί κατάλληλα μέτρα καταπολέμησης της.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά
Ζαχαρότευτλο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.