Ηφαιστειακή δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο: ηφαίστειο της Σαντορίνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ηφαιστειακή δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο: ηφαίστειο της Σαντορίνης

Βουλουδάκη, Σοφία
Παπαδημητρίου, Άννα

Τα ηφαίστεια είναι η δύναμη της φύσης που ξεπερνά τα ανθρώπινα μέτρα και έργα και αλλάζει το περιβάλλον βίαια κάποιες φορές, σε βάθος χρόνου. Πάντα υπήρχαν ηφαίστεια και γινόταν σεισμοί στον κόσμο, είναι και η αιτία για τη μορφολογία της γης αυτή τη στιγμή. Σήμερα ο άνθρωπος ψάχνει να βρει τρόπους να ελέγχει τα ηφαίστεια και τους σεισμούς , για να μπορεί να προφυλάσσεται από τις τρομερές καταστροφές που προκαλούν! Με την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού αναλύονται οι συνθήκες και τα αίτια τα οποία σχετίζονται με τη δημιουργία του, ένα ιστορικό της εξέλιξής του με στατιστικά στοιχεία, ερευνητικά δεδομένα και επίκαιρα άρθρα, οι επιπτώσεις που εντοπίζονται στο περιβάλλον αλλά και στο κοινωνικό πεδίο καθώς και οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν θετικά προς την κατεύθυνση της επίλυσής του.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηφαίστεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.