Συγκριτική μελέτη της ανόργανης θρέψης στην καλλιέργεια ροδακινιάς και κερασιάς

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Συγκριτική μελέτη της ανόργανης θρέψης στην καλλιέργεια ροδακινιάς και κερασιάς

Ραβούσης, Ευάγγελος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2021

2021


Η καλλιέργειες της ροδακινιάς και της κερασιάς είναι δύο από τις σημαντικότερες δενδρώδεις καλλιέργειες στην Ελλάδα, για αυτό στην παρούσα διπλωματική γίνεται μια προσπάθεια παρουσίας της ανόργανης θρέψης και των δύο αυτών καλλιεργειών. Αρχικά γίνεται μια παρουσίαση των βοτανικών χαρακτηριστικών και των δύο δένδρων. Παράλληλα έχουν καταγραφεί στοιχεία σχετικά με τις εκτάσεις που είναι καλλιεργήσιμες σε όλη την επικράτεια και πιο συγκεκριμένα για κάθε περιφέρεια της χώρας, αλλά και την συνολική εθνική παραγωγή. Στο δεύτερο κεφάλαιο, δίνονται αρχικά ορισμένα γενικά στοιχεία για την εγκατάσταση της κερασιάς, αλλά κυρίως γίνεται εστίαση στις ιδιότητες που πρέπει να έχει το έδαφος, όπου θα γίνει η τοποθέτηση. Στην συνέχεια παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τα στάδια της λίπανσης που ακολουθεί ο παραγωγός από την φύτευση, έως την παραγωγική περίοδο. Περιγράφονται αναλυτικά ο ετήσιος κύκλος λίπανσης σε δένδρα που βρίσκονται σε πλήρη παραγωγική ηλικία. Τέλος, περιγράφονται οι μορφές τροφοπενίας που μπορεί να παρουσιάσει η κερασιά, αλλά και η πρόληψή τους μέσα από την χρήση της φυλλοδιαγνωστικής μεθόδου. Στο τρίτο κεφάλαιο ακολουθείται η ίδια δομή με το προηγούμενο, με την διαφορά ότι γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της ροδακινιάς.

Κ > Κερασιά
Ρ > Ροδακινιά

Κερασιά
Ροδακινιά

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.