Η καλλιέργειες της ροδακινιάς και της κερασιάς είναι δύο από τις σημαντικότερες δενδρώδεις καλλιέργειες στην Ελλάδα, για αυτό στην παρούσα διπλωματική γίνεται μια προσπάθεια παρουσίας της ανόργανης θρέψης και των δύο αυτών καλλιεργειών.
Αρχικά γίνεται μια παρουσίαση των βοτανικών χαρακτηριστικών και των δύο δένδρων. Παράλληλα έχουν καταγραφεί στοιχεία σχετικά με τις εκτάσεις που είναι καλλιεργήσιμες σε όλη την επικράτεια και πιο συγκεκριμένα για κάθε περιφέρεια της χώρας, αλλά και την συνολική εθνική παραγωγή.
Στο δεύτερο κεφάλαιο, δίνονται αρχικά ορισμένα γενικά στοιχεία για την εγκατάσταση της κερασιάς, αλλά κυρίως γίνεται εστίαση στις ιδιότητες που πρέπει να έχει το έδαφος, όπου θα γίνει η τοποθέτηση. Στην συνέχεια παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τα στάδια της λίπανσης που ακολουθεί ο παραγωγός από την φύτευση, έως την παραγωγική περίοδο. Περιγράφονται αναλυτικά ο ετήσιος κύκλος λίπανσης σε δένδρα που βρίσκονται σε πλήρη παραγωγική ηλικία. Τέλος, περιγράφονται οι μορφές τροφοπενίας που μπορεί να παρουσιάσει η κερασιά, αλλά και η πρόληψή τους μέσα από την χρήση της φυλλοδιαγνωστικής μεθόδου.
Στο τρίτο κεφάλαιο ακολουθείται η ίδια δομή με το προηγούμενο, με την διαφορά ότι γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της ροδακινιάς.
Κ > Κερασιά
Ρ > Ροδακινιά
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Κερασιά
Ροδακινιά
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)