Η κερασιά ανήκει στην οικογένεια Rosaceae και στην υποοικογένεια Prunoideae. Σήμερα καλλιεργείται σε όλες τις εύκρατες περιοχές της υφηλίου και στην Ελλάδα κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο. Στο εμπόριο των νωπών κερασιών, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς
και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, παγκόσμια οι μεγαλύτεροι παραγωγοί είναι παραδοσιακά η Τουρκία, το Ιράν και οι Η.Π.Α. Η παρούσα εργασία αναφέρονται, αρχικά, τα βοτανικά χαρακτηριστικά και οι ποικιλίες της κερασιάς. Ακολουθεί η περιγραφή των διαδικασιών συγκομιδής των καρπών και το πως γίνεται η συσκευασία. Στο επόμενο κεφάλαιο καταγράφονται τα στοιχεία για τις εισαγωγές και εξαγωγές των κερασιών. Τέλος αναφέρονται οι προοπτικές ανάπτυξης του τομέα των οπωροφόρων δέντρων. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.
Κ > Κερασιά
Τ > Τυποποίηση
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Κερασιά
Τυποποίηση
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)