Η παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη

Σκαμνού, Ειρήνη

Το αμπέλι, γνωστό από την αρχαιότητα, αποτελούσε για την Ελλάδα μια αποδοτική καλλιέργεια. Ένα από τα προϊόντα που προσφέρει το αμπέλι στην οικονομική και κοινωνική δομή της κοινωνίας είναι το τσίπουρο, το οποίο παράγεται με απόσταξη από τα στέμφυλα, δηλαδή από τους φλοιούς των σταφυλιών. Το τσίπουρο έχει αναγνωριστεί και από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως προϊόν ονομασίας προέλευσης. Η επιλογή του θέματος της εργασίας σε σχέση με την παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη, έχει ως σκοπό την εμβάθυνση στο θέμα, την έρευνα και την άντληση γνώσεωνΤσίπουρο, είναι το απόσταγμα που λαμβάνεται από την απόσταξη ζυμωμένων στεμφύλων σταφυλιών. Είναι διάφανο ποτό, με χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Τσίπουρο παράγεται σε όλη την Ελλάδα, τόσο από ερυθρές, όσο και από λευκές, οινοποιήσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες. Κατά την απόσταξη μπορεί να αρωματιστεί με γλυκάνισο ή μάραθο, κρόκο, μαστίχα Χίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποτά
Σταφύλια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.