Η παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Η παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη

Σκαμνού, Ειρήνη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Το αμπέλι, γνωστό από την αρχαιότητα, αποτελούσε για την Ελλάδα μια αποδοτική καλλιέργεια. Ένα από τα προϊόντα που προσφέρει το αμπέλι στην οικονομική και κοινωνική δομή της κοινωνίας είναι το τσίπουρο, το οποίο παράγεται με απόσταξη από τα στέμφυλα, δηλαδή από τους φλοιούς των σταφυλιών. Το τσίπουρο έχει αναγνωριστεί και από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως προϊόν ονομασίας προέλευσης. Η επιλογή του θέματος της εργασίας σε σχέση με την παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη, έχει ως σκοπό την εμβάθυνση στο θέμα, την έρευνα και την άντληση γνώσεωνΤσίπουρο, είναι το απόσταγμα που λαμβάνεται από την απόσταξη ζυμωμένων στεμφύλων σταφυλιών. Είναι διάφανο ποτό, με χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Τσίπουρο παράγεται σε όλη την Ελλάδα, τόσο από ερυθρές, όσο και από λευκές, οινοποιήσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες. Κατά την απόσταξη μπορεί να αρωματιστεί με γλυκάνισο ή μάραθο, κρόκο, μαστίχα Χίου.

Π > Ποτά
Σ > Σταφύλια

Ποτά
Σταφύλια

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)