Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει θέμα την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Διευκρινίζεται τι είναι αγροτουρισμός, πως αναπτύχθηκε στην Ελλάδα, τι περιλαμβάνει και ποια προβλήματα αντιμετωπίζει την τωρινή εποχή, ειδικά μετά την πανδημία του Covid-19.
Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται η ιστορική αναδρομή του όρου αγροτουρισμός και σε ποια είδη κατατάσσεται. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται σχετικά με τον αγροτουρισμό και η συνεισφορά των αγροτουριστικών επιχειρήσεων στην οικονομία της Ελλάδας. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρονται οι παροχές και οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα που μπορεί να απολαύσει κάποιος σε μια περιοχή με ανεπτυγμένη την αγροτουριστική δραστηριότητα. Στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται το προφίλ των αγροτουριστών και συγκεκριμένα του Έλληνα αγροτουρίστα. Στο πέμπτο κεφάλαιο αναπτύσσεται η έννοια της ανάπτυξης του αγροτουρισμού στην Ελλάδα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τα επιδοτούμενα προγράμματα για την ανάπτυξη των αγροτουριστικών επιχειρήσεων. Στο έκτο κεφάλαιο υπάρχουν κάποιες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα.
Τα συμπεράσματα που απορρέουν από την εργασία αποτελούν το πιο νευραλγικό σημείο της εργασίας, καθώς, θα καταλήξουμε ποια είναι η σημασία του αγροτουρισμού για την ύπαιθρο, για την αγροτική οικογένεια, για τον ταξιδιώτη και ουσιαστικά τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.
Α > Αγροτουρισμός
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Αγροτουρισμός
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)