Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τους οίνους ΠΟΠ στην χώρα καθώς και τις απαραίτητες προδιαγραφές τις οποίες ορίζει η Ελληνική νομοθεσία. Η Ελλάδα κατέχει συνολικά 33 οίνους ΠΟΠ οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικοί τέτοιοι οίνοι είναι ΠΟΠ Αμυνταίου, ΠΟΠ Ραψάνη, ΠΟΠ Σητεία, ΠΟΠ Σαντορίνη, ΠΟΠ Ρίου Πατρών καθώς και πολλοί άλλοι.
Στο πρώτο κεφαλαίο γίνεται μια ανάλυση του οίνου τόσο για την ιστορική του αναδρομή καθώς και τα μορφολογικά του χαρακτηρίστηκα αλλά και την σύσταση των σταφυλιών αλλά και του ίδιου του οίνου.
Στο δεύτερο κεφαλαίο παρουσιάζεται το νομοθετικό πλαίσιο για τα ΠΟΠ προϊόντα τον ορισμό της ποιότητας που προσφέρουν καθώς και τα λογότυπά τους.
Τέλος, παρατίθενται κάποιοι από τους σημαντικότερους ΠΟΠ οίνους της χώρας μας καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ώστε να μπορεί να συγκαταλέγεται ως προϊόν της συγκεκριμένης περιοχής.
Ο > Οινοποιία
Ο > Οίνος και οινοποιία
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Οίνος και οινοποιία
Οινοποιία
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)