Στοιχεία σεισμολογίας: ο σεισμός στον Πύργο Ηλίας 26-3-1993

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Στοιχεία σεισμολογίας: ο σεισμός στον Πύργο Ηλίας 26-3-1993

Καρυώτη, Αθηνά
Περαντάκου, Νικολέττα

Ως σεισμός χαρακτηρίζεται γενικά μια απότομη διατάραξη στο εσωτερικό της Γης, που εκδηλώνεται στην επιφάνειά της με κίνηση του εδάφους. Η κίνηση αυτή, που είναι υπεύθυνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα του σεισμού, προκαλείται από τη διέλευση ελαστικών σεισμικών κυμάτων δια μέσου των πετρωμάτων της Γης. Τα σεισμικά κύματα δημιουργούνται όταν απελευθερωθεί απότομα κάποια μορφή συσσωρευμένης ενέργειας, όπως χημική, βαρυτική ή ενέργεια ελαστικής παραμόρφωσης. Ελάχιστα Φυσικά φαινόμενα είναι ικανά να προκαλέσουν τόση καταστροφή όσο οι σεισμοί, όπου στο πέρασμα των αιώνων είναι υπεύθυνοι για το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και για ανυπολόγιστες ζημιές. Οι σεισμοί εμπνέουν συναισθήματα τρόμου και δεισιδαιμονίας από αρχαιοτάτους χρόνους.

Thesis
NonPeerReviewed

Σεισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.