Τεχνικά, εμπορικά και κοστολογικά χαρακτηριστικά της αφαλάτωσης στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Τεχνικά, εμπορικά και κοστολογικά χαρακτηριστικά της αφαλάτωσης στην Ελλάδα

Ματθαίος, Βασίλειος
Σαράτσης, Ανδρέας
Κανάκης, Νικόλαος

Όπως η φύση προσφέρει το πόσιμο νερό από αυτή, έτσι και ο άνθρωπος θα προσπαθήσει να πάρει το γλυκό νερό από τη θάλασσα, επινοώντας τρόπους και μεθόδους. Η ιδέα ήταν θαυμάσια και συγχρόνως ελκυστική. Φαινόταν σαν όνειρο. Ο άνθρωπος δε δίστασε καθόλου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε πράξη τις ιδέες του. Πέρασε ταχύτατα από τη θεωρητική σκέψη στην εφαρμογή, όσο η τεχνολογία εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό. Σήμερα, ο άνθρωπος έχει τη χαρά να γνωρίζει και να κάνει πράξη πολλές τεχνικές, που επιτρέπουν, όσο η επιστήμη προχωρεί, την παραλαβή πόσιμου νερού από τη θάλασσα. Πολλές άγονες περιοχές, κράτη που μαστίζονται από λειψυδρία, έρημες εκτάσεις και νησιά με μικρό δείκτη βροχοπτώσεων, θα είναι σε θέση να απολαύσουν το χάρισμα της άφθονης υδάτινης ζωής. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται γι' αυτό το σκοπό ανήκουν σε μια εφαρμοσμένη τεχνολογία υψηλού επιπέδου. Φέρουν τον τίτλο "Αφαλάτωση του θαλασσινού νερού", από τις λέξεις αλάτι και την πρόθεση από που σημαίνει απομάκρυνση, αφαίρεση. Χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι οι οποίες διακρίνονται και κατατάσσονται σε κατηγορίες, ανάλογα με την αρχή στην οποία στηρίζεται η κάθε μία.

Thesis
NonPeerReviewed

Αφαλάτωση νερού

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.