Ε.Α.Σ Λήμνου: παραγωγή & εμπορία οίνου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ε.Α.Σ Λήμνου: παραγωγή & εμπορία οίνου

Βαρελτζή, Άννα

Τα νησιά αντιμετωπίζουν δομικά προβλήματα που επιτείνονται με τη διεθνοποίηση της οικονομίας ειδικότερα στα πλαίσια μίας ενιαίας αγοράς. Οι ανυπαρξία πολιτικών οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών, επιδεινώνει την ήδη δυσμενή οικονομική τους κατάσταση. Πέρα από την καθαρά οικονομική και η περιβαλλοντική διάσταση επηρεάζει ουσιαστικά την προβληματική που αφορά την ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου. Στην περίπτωση της Λήμνου εξετάζεται η σχέση οικονομίας και περιβάλλοντος μέσα από την δραστηριότητα της αμπελοκαλλιέργειας. Η εργασία αυτή πραγματεύεται την ιστορική εξέλιξη της Ε.Α.Σ. Λήμνου , την αμπελοοινική δραστηριότητα, την σπουδαιότητα της αναφοράς της σήμανσης των κρασιών που παράγει το οινοποιείο της Ε.Α.Σ. Λήμνου, την ανάλυση της οινοποίησης και της παραγωγής των εξαίρετων ποικιλιών οίνων. Θα αναφερθούν επίσης, η βιοαμπελουργική δραστηριότητα του νησιού, η εμπορία των οίνων και στοιχεία εν συγκρίσει με το έτος 1994.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.