Η δομή των αρχείων εικόνων jpg και Tiff. Εφαρμογή ανάγνωσης των στοιχείων του αρχείου εικόνας

Η δομή των αρχείων εικόνων jpg και Tiff. Εφαρμογή ανάγνωσης των στοιχείων του αρχείου εικόνας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η δομή των αρχείων εικόνων jpg και Tiff. Εφαρμογή ανάγνωσης των στοιχείων του αρχείου εικόνας

Σκενδέρογλου, Παντελεήμων

Thesis
NonPeerReviewed

2021-03


Η συγκεκριμένη εργασία έχει ως στόχο αρχικά τη κατανόηση της έννοιας των αρχείων σε έναν υπολογιστή, ποιος είναι ο σκοπός τους και πως μπορεί ένας χρήστης να δημιουργήσει και να αναγνώσει τέτοιου είδους αρχεία. Στη συνέχεια μέσα από όλους τους τύπους αρχείων γίνεται επικέντρωση στα αρχεία εικόνων, την δομή τους, τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν και πώς έφτασαν να αποτελούν πλέον έναν από τους πιο συχνούς τύπους αρχείων που μπορεί να συναντήσει ένας χρήστης στην καθημερινότητα του. Μέσα από τα αρχεία εικόνων γίνεται επιλογή και ανάλυση δύο εκ των πιο διαδεδομένων μορφών εικόνας, η μορφή JPEG ή απλούστερα JPG και η μορφή Tiff. Ακολουθεί η ανάλυση της κάθε μορφής ξεχωριστά σε επιμέρους στοιχεία όπως την δομή, τα χαρακτηριστικά τους καθώς και το πώς διαφέρει η μία μορφή από την άλλη. Επιπρόσθετα δίνεται έμφαση στο τρόπο ανάγνωσης των αρχείων εικόνας, μορφοποιημένων σε μία από τις δύο μορφές και πως μέσα από τα δεδομένα που ανιχνεύονται κατά την ανάγνωση, γίνεται η συλλογή σημαντικών πληροφοριών για την κάθε εικόνα και τα μέρη από τα οποία αποτελείται. Τέλος γίνεται ανάπτυξη ενός προγράμματος μέσο του οποίου μπορεί να γίνει χρήση των δεδομένων που συλλέχτηκαν από τα αρχεία εικόνας, προκειμένου να είναι σε θέση ο χρήστης να αναγνώσει τα στοιχεία του αρχείου εικόνας.

Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Πληροφορική

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.