Κατάρτιση σιτηρεσιών αγελάδων γαλακτοπαραγωγής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Κατάρτιση σιτηρεσιών αγελάδων γαλακτοπαραγωγής

Αποστολίδης, Αλέξανδρος

Τα σιτηρέσια που προορίζονται για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής διακρίνονται, κατά κύριο λόγο σε σιτηρέσια ξηράς περιόδου και σιτηρέσια γαλακτικής περιόδου. Βασικός σκοπός των σιτηρεσίων ξηράς περιόδου είναι: α. η κάλυψη των αναγκών του ζώου για συντήρηση και, β. η κάλυψη των αναγκών του ζώου για την κυοφορία, πρόσθετες ανάγκες, δηλαδή, που παρουσιάζονται εξαιτίας της εγκυμοσύνης. Στη διάρκεια της ξηράς περιόδου η κάλυψη των αναγκών συντήρησης πραγματοποιείται με τη χρησιμοποίηση χονδροειδών ζωοτροφών, ενώ εκείνη της κυοφορίας με τη χορήγηση μίγματος συμπυκνωμένων ζωοτροφών. Τα σιτηρέσια που χορηγούνται κατά τη διάρκεια της γαλακτικής περιόδου εξυπηρετούν τους ακόλουθους σκοπούς: α. κάλυψη των αναγκών συντήρησης, που επιτυγχάνεται μέσω χονδροειδών ζωοτροφών και, β. κάλυψη των αναγκών, που δημιουργεί η γαλακτοπαραγωγή και, πραγματοποιείται με χορήγηση συμπυκνωμένων τροφών (μίγματα).

Thesis
NonPeerReviewed

Αγελάδες - Εκτροφή
Γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες - Τροφοδοσία και ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.