Μελέτη της επίδρασης του πράσινου τρυγητοί στη σύνθεση των σταφυλιών και των παραγόμενων οίνων της ποικιλίας MERLOT

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Μελέτη της επίδρασης του πράσινου τρυγητοί στη σύνθεση των σταφυλιών και των παραγόμενων οίνων της ποικιλίας MERLOT

Βούλγαρη, Αθηνά

Αυτή η μελέτη αναφέρεται σε πείραμα πάνω στην επιδραση του πράσινου τρυγητού στην ερυθρή ποικιλία Merlot. Παρουσιάζονται βασικά στοιχεία αμπελουργείας, ερυθρής οινοποίησης καθώς και το πείραμα με τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματά του. Η συγκεκριμένη μέθοδος του πράσινου τρυγητού είναι μια καινοτομία και δεν εφαρμόζεται σε όλα τα οινοποιεία. Είναι μια μέθοδος βελτίωσης της ποιότητας των οίνων και επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Η μελέτη έγινε σε ένα αμπελοτεμάχιο τουΚτήματος Χατζημιχάλη. Το Κτήμα Χατζημιχάλη έχει 1800 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα, που απλώνονται στις πλαγιές της Κνημίδας και του Χλωμού, στην Κοιλάδα της Αταλάντης, στην περιοχή της Οπούντιας Λοκρίδας. Μοιράζονται μια γη ιδιαίτερη: η μορφολογία και η σύσταση του εδάφους, οι κλίσεις των λοφίσκων και των πλαγιών, το κλίμα από σημείο σε σημείο διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, συνθέτοντας ένα μοναδικό αμπελουργικό μωσαϊκό. Το Κτήμα Χατζημιχάλη, αναζητώντας με συνέπεια την καλύτερη πρώτη ύλη, αλλά και το άριστο τελικό αποτέλεσμα, μελέτησε και συνεχίζει να μελετά συστηματικά τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες της κάθε τοποθεσίας. Συνδυάζει τον τόπο με την ποικιλία και παράγει κρασιά από συγκεκριμένα αμπελοτόπια.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Σταφύλια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.