Τα κεράσια (Prunus avium L.) καταναλώνονται κυρίως ως φρέσκα φρούτα. Εκτός από την υψηλή θρεπτική του αξία και τη σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, το κεράσι είναι μια πλούσια πηγή φυτοχημικών, ιδιαίτερα πολυφαινολών. Ωστόσο, τα κεράσια είναι πολύ ευπαθή φρούτα, και έχουν μια σύντομη περίοδο συγκομιδής καθώς και μια σύντομη περίοδο διάθεσης τους στο εμπόριο. Αυτή η ανασκόπηση περιγράφει τη σύνθεση της πολυφαινόλης και των βιοδραστικών ιδιοτήτων των κερασιών, οι οποίες επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες πριν και μετά τη συγκομιδή κατά της αλυσίδας εφοδιασμού. Επιπλέον, παρουσιάζονται ορισμένα πραγματικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης των έλεγχο των ολικών πολυφαινολών από ποικιλίες γλυκών κερασιών από την περιοχή της Έδεσσας.