Η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων στη Δυτική Μακεδονία: εργαλείο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων στη Δυτική Μακεδονία: εργαλείο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών

Παπαδοπούλου, Παναγιώτα

Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ταυτόχρονη απομάκρυνση από τη νοοτροπία των ορυκτών καυσίμων, η διάθεση για ανακύκληση των απορριμμάτων και φιλτράρισμα των ρύπων αλλά και τόσα άλλα που ήδη προαναφέρθηκαν στο χωρίο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, υποδηλώνουν τη συνειδητοποίηση του ανθρώπου ότι είναι ανάγκη ζωικής σημασίας πλέον να καθιερώσει έναν πιο σοβαρό και συμπαγή ρόλο διαιτητή στον αγώνα μεταξύ της Φύσης και της Τεχνολογίας. Είναι βασικός νόμος της ανθρώπινης φύσης ότι ο άνθρωπος έχει απεριόριστες ανάγκες και επιθυμίες. Δυστυχώς, οι φυσικοί πόροι είναι σπάνιοι και περιορισμένοι. Η γη μας, το νερό, τα μέταλλα, η ενέργεια και άλλοι πόροι δει είναι απεριόριστοι και υπόκεινται σε λανθασμένη καταστροφική χρήση. Συνεπώς πρέπει να κάνουμε επιλογές που να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι οι φυσικοί πόροι χρειάζονται προστασία, συντήρηση και βελτίωση.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυσικοί πόροι - Διαχείριση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.