Παραγωγή και ποιοτικά χαρακτηριστικά καφέ και τσαγιού

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Παραγωγή και ποιοτικά χαρακτηριστικά καφέ και τσαγιού

Άνδρια, Σοφία
Πολυξενίδου, Κατερίνα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2022

2022


Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει την παραγωγή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο του καφέ όσο και του τσαγιού. Αρχικά, θα παρουσιαστούν δεδομένα με βάση το καφέ τα οποία θα αφορούν την ιστορική αναδρομή του καφέ και τα χαρακτηριστικά του καφεόδεντρου. Στη συνέχεια, θα αναλυθούν τα στάδια παραγωγής του καφέ τα οποία είναι η συγκομιδή, η διαβροχή και ξήρανση, η ταξινόμηση, το καβούρδισμα και τέλος η άλεση του και η συσκευασία του. Έπειτα στο ίδιο επίπεδο θα αναλυθεί και το τσάι κατά το οποίο θα γίνει και η περιγραφή του φυτού και η παραγωγή του σε διάφορες χώρες. Επιπλέον θα αναλυθούν και τα στάδια παραγωγής του τσαγιού ομοιάζουν με αυτά του καφέ και είναι η συγκομιδή, ο μαρασμός, ο τεμαχισμός των φύλλων, η ζύμωση, η ξήρανση και τέλος η ταξινόμησή του και η συσκευασία του. Στα επόμενα κεφάλαια, θα παρουσιαστούν τόσο η καφείνη που αποτελεί ένα κύριο συστατικό ιδιαίτερα του καφέ αλλά και του τσαγιού καθώς και τα αντιοξειδωτικά τα οποία πρωταγωνιστούν στο τσάι. Πιο αναλυτικά, και για τα δύο προαναφερθέντα συστατικά θα παρουσιαστούν τόσο τα ποσοστά που βρίσκονται όσο και το αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία.

Κ > Καφές
Τ > Τσάι - Αποξήρανση

Τσάι - Αποξήρανση
Καφές

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.