Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει την παραγωγή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο του καφέ όσο και του τσαγιού. Αρχικά, θα παρουσιαστούν δεδομένα με βάση το καφέ τα οποία θα αφορούν την ιστορική αναδρομή του καφέ και τα χαρακτηριστικά του καφεόδεντρου.
Στη συνέχεια, θα αναλυθούν τα στάδια παραγωγής του καφέ τα οποία είναι η συγκομιδή, η διαβροχή και ξήρανση, η ταξινόμηση, το καβούρδισμα και τέλος η άλεση του και η συσκευασία του.
Έπειτα στο ίδιο επίπεδο θα αναλυθεί και το τσάι κατά το οποίο θα γίνει και η περιγραφή του φυτού και η παραγωγή του σε διάφορες χώρες. Επιπλέον θα αναλυθούν και τα στάδια παραγωγής του τσαγιού ομοιάζουν με αυτά του καφέ και είναι η συγκομιδή, ο μαρασμός, ο τεμαχισμός των φύλλων, η ζύμωση, η ξήρανση και τέλος η ταξινόμησή του και η συσκευασία του.
Στα επόμενα κεφάλαια, θα παρουσιαστούν τόσο η καφείνη που αποτελεί ένα κύριο συστατικό ιδιαίτερα του καφέ αλλά και του τσαγιού καθώς και τα αντιοξειδωτικά τα οποία πρωταγωνιστούν στο τσάι. Πιο αναλυτικά, και για τα δύο προαναφερθέντα συστατικά θα παρουσιαστούν τόσο τα ποσοστά που βρίσκονται όσο και το αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία.
Κ > Καφές
Τ > Τσάι - Αποξήρανση
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Τσάι - Αποξήρανση
Καφές
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)