Ποιοτικά χαρακτηριστικά πράσινης επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής ΠΟΠ

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιοτικά χαρακτηριστικά πράσινης επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής ΠΟΠ

Καραμαύρος, Τριαντάφυλλος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2022

2022


Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τα χαρακτηριστικά της πράσινης επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής η οποία χαρακτηρίζεται και ως ΠΟΠ προϊόν. Αρχικά, θα παρουσιαστούν δεδομένα που αφορούν το Νομό Χαλκιδικής. Στοιχεία κυρίως ιστορικά και δεδομένα που αφορούν τον πληθυσμό και την παραγωγή του νομού. Σε επόμενη ενότητα, θα αναλυθεί η ελιά Χαλκιδικής και η σημασία της στην παραγωγή της Χαλκιδικής. Η ελιά Χαλκιδικής προέρχεται αποκλειστικά από τις ποικιλίες «Χονδρελιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea europea. Επιπλέον, θα γίνει αναφορά σε ιστορικά στοιχεία που αφορούν την ποικιλία που αναφέρεται. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστεί τόσο με λόγια όσο και διαγραμματικά η διαδικασία παραγωγής της επιτραπέζιας ελιάς. Στα επόμενα κεφάλαια, θα γίνει αναφορά στη χημική σύσταση της ελίας Χαλκιδικής. Συγκερκιμένα θα αναλυθούν η υγρασία, οι λιπαρές ουσίες, τα σάκχαρα, οι πρωτεΐνες τα οργανικά οξέα, οι φαινολικές και χρωστικές ουσίες, οι βιταμίνες και τέλος τα ανόργανα συστατικά. Στην τελευταία ενότητα θα αναλυθεί ο αντιοξειδωτικός μηχανισμός του προϊόντος.

Ε > Ελιά
Ε > Ελιά - Ελλάδα

Ελιά - Ελλάδα
Ελιά

Greek

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)