Στην εργασία που ακολουθεί, γίνεται λόγος για το αγροτικό προϊόν, βαμβάκι. Την πορεία του από τον πρωτογενή στον δευτερογενή τομέα με τελικό στάδιο τον καταναλωτή. Σκοπός της εργασίας είναι να διατυπωθούν οι διαφορές μεταξύ των κλάδων και τα οφέλη του κάθε ένα ξεχωριστά για το προϊόν. Η εργασία πραγματεύεται την διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται στον κόσμο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Όπως επίσης παρατίθενται στατιστικά στοιχεία και δεδομένα των διεθνών τιμών βάμβακος, της παγκόσμια κατανάλωσης βαμβακιού, τα τελικά αποθέματα αυτού καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας. Γίνεται αναφορά και στην νέα Εθνική Στρατηγική για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία βαμβακιού για το χρονικό διάστημα 2019-2029 που θα υιοθετήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εμφανώς, δεν παραλείπονται από την διατριβή και οι αρνητικές επιπτώσεις που πιθανόν να παρουσιάζονται στην καλλιέργεια, μεταποίηση του βαμβακιού αλλά και στους υπόλοιπους συντελεστές του προϊόντος.
Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Β > Βαμβάκι
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Βαμβάκι
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)