Στη πτυχιακή μου εργασία θα σας παρουσιάσω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας καθώς και τους παράγοντες που τα επηρεάζουν.
Αρχικά θα αναφερθώ σε γενικά στοιχεία όπως είναι η καταγωγή του ψαριού, για την αναπαραγωγή του αλλά και για τα μορφολογικά και ανατομικά του χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, θα σας δείξω τον κύκλο ζωής της ιριδίζουσας πέστροφας αλλά και διάφορους τρόπους εκτροφής και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη τους.
Ακόμη, θα δούμε πως διάφοροι φυσικοχημικοί παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη της ιριδίζουσας πέστροφας όπως είναι η θερμοκρασία του νερού, το ph, η ποσότητα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο νερό και άλλα.
Επίσης, θα μιλήσουμε για την ποιότητα του κρέατος της ιριδίζουσας πέστροφας καθώς και τα οφέλη που έχει για την διατροφή του ανθρώπου.
Τέλος, θα σας παρουσιάσω κάποιες έρευνες οι οποίες μαςα δείχνουν την επίδραση της προσθήκης κάποιων συστατικών στη διατροφή της ιριδίζουσας πέστροφας και τα συμπτώματα που έχουν στην ποιότητα του κρέατος του ψαριού.
Ψ > Ψάρια
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Ψάρια
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)