Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας και παράγοντες που τα επηρεάζουν

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας και παράγοντες που τα επηρεάζουν

Γουλάπτσης, Άγγελος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2022

2022


Στη πτυχιακή μου εργασία θα σας παρουσιάσω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας καθώς και τους παράγοντες που τα επηρεάζουν. Αρχικά θα αναφερθώ σε γενικά στοιχεία όπως είναι η καταγωγή του ψαριού, για την αναπαραγωγή του αλλά και για τα μορφολογικά και ανατομικά του χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, θα σας δείξω τον κύκλο ζωής της ιριδίζουσας πέστροφας αλλά και διάφορους τρόπους εκτροφής και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη τους. Ακόμη, θα δούμε πως διάφοροι φυσικοχημικοί παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη της ιριδίζουσας πέστροφας όπως είναι η θερμοκρασία του νερού, το ph, η ποσότητα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο νερό και άλλα. Επίσης, θα μιλήσουμε για την ποιότητα του κρέατος της ιριδίζουσας πέστροφας καθώς και τα οφέλη που έχει για την διατροφή του ανθρώπου. Τέλος, θα σας παρουσιάσω κάποιες έρευνες οι οποίες μαςα δείχνουν την επίδραση της προσθήκης κάποιων συστατικών στη διατροφή της ιριδίζουσας πέστροφας και τα συμπτώματα που έχουν στην ποιότητα του κρέατος του ψαριού.

Ψ > Ψάρια

Ψάρια

Greek

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)