Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας και παράγοντες που τα επηρεάζουν

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας και παράγοντες που τα επηρεάζουν

Γουλάπτσης, Άγγελος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2022

2022


Στη πτυχιακή μου εργασία θα σας παρουσιάσω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας καθώς και τους παράγοντες που τα επηρεάζουν. Αρχικά θα αναφερθώ σε γενικά στοιχεία όπως είναι η καταγωγή του ψαριού, για την αναπαραγωγή του αλλά και για τα μορφολογικά και ανατομικά του χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, θα σας δείξω τον κύκλο ζωής της ιριδίζουσας πέστροφας αλλά και διάφορους τρόπους εκτροφής και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη τους. Ακόμη, θα δούμε πως διάφοροι φυσικοχημικοί παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη της ιριδίζουσας πέστροφας όπως είναι η θερμοκρασία του νερού, το ph, η ποσότητα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο νερό και άλλα. Επίσης, θα μιλήσουμε για την ποιότητα του κρέατος της ιριδίζουσας πέστροφας καθώς και τα οφέλη που έχει για την διατροφή του ανθρώπου. Τέλος, θα σας παρουσιάσω κάποιες έρευνες οι οποίες μαςα δείχνουν την επίδραση της προσθήκης κάποιων συστατικών στη διατροφή της ιριδίζουσας πέστροφας και τα συμπτώματα που έχουν στην ποιότητα του κρέατος του ψαριού.


Ψάρια

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.