Η καλλιέργεια του αγγουριού σε θερμοκήπια του Ν. Δράμας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Η καλλιέργεια του αγγουριού σε θερμοκήπια του Ν. Δράμας

Κλειτσιώτης, Ευάγγελος

Αντικείμενο της εργασίας μου είναι η καλλιέργεια του αγγουριού. Οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες του αγγουριού είναι εγκατεστημένες στα προάστια του Ν. Δράμας, στο Καλαμπάκι, στο Δοξάτο και τέλος στην περιοχή των Κουδουνιών. Τα τελευταία χρόνια οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες έχουν εκσυγχρονιστεί αρκετά, με αποτέλεσμα ν’αυξηθούν και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις. Συνέπεια αυτού, είναι οι καλλιέργειες να γίνουν λιγότερο προσοδοφόρες, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εποχή στην οποία γίνεται η κυρίως εμποροποίηση του αγγουριού. Παρόλ’αυτά υπάρχει αξιόλογο οικονομικό ενδιαφέρον για την επέκταση της καλλιέργειας δεδομένου ότι θεωρείται σημαντική εναλλακτική οικονομική διέξοδος. Οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην περιοχή καταλαμβάνουν 90-110 στρέμματα, και για την καλλιέργεια χρησιμοποιούνται μόνο υβρίδια αγγουριάς. Τα κυριότερα υβρίδια που χρησιμοποιούνται είναι η Palmera, η Hana, η Sandra.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά
Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.