δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Εχθροί και ασθένειες του βαμβακιού στο νομό Φθιώτιδας
Η χώρα μας βρίσκεται στο βόρειο όριο της ζώνης καλλιέργειας του βαμβακιού με βλαστική περίοδο που μόλις επαρκεί για την ωρίμανσή του. Επειδή οι βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα κατά το θέρος δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις του βαμβακόφυτου, είναι καλλιέργεια αρδευόμενη.
Στο νομό Φθιώτιδας το βαμβάκι καλλιεργείται σε έκταση 250.000 στρεμμάτων περίπου και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες, συμβάλλοντας στην αύξηση του γεωργικού εισοδήματος της περιοχής.
Εντούτοις, η βαμβακοκαλλιέργεια αντιμετωπίζει αρκετά και σημαντικά προβλήματα φυτοπροστασίας με μικρές διαφοροποιήσεις από χρονιά σε χρονιά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάκρεια της καλλιεργητικής περιόδου, την καλλιεργούμενη ποικιλία και την εφαρμοζόμενη τεχνική καλλιέργειας. Οι επιπτώσεις στην παραγωγή μπορεί συχνά να είναι πολύ σοβαρές, ιδίως αν τα φυτά βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Εχθροί και ασθένειες του βαμβακιού στο νομό Φθιώτιδας
Εχθροί και ασθένειες του βαμβακιού στο νομό Φθιώτιδας
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.