Η καλλιέργεια της πορτοκαλιάς στο νομό Χανίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Η καλλιέργεια της πορτοκαλιάς στο νομό Χανίων

Τσουρλάκη, Άρτεμη

Tα εσπεριδοειδή αποτελούν σημαντικές καλλιέργειες παγκοσμίως. Η θρεπτική αξία του καρπού και το μεγάλο κέρδος που επιφέρει η καλλιέργεια τους, τα καθιστούν σημαντικές καλλιέργειες. Η καλλιέργεια τους εντοπίζεται μεταξύ 30ο βόρειου και 40ο νότιου πλάτους, συνήθως στα παράλια. Στην Ελλάδα η επέκταση της καλλιέργειας και η αύξηση της παραγωγής εσπεριδοειδών ήταν ραγδαία μετά από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα οι κυριότεροι εσπεριδοπαραγωγικοί νομοί της Ελλάδας είναι ο Ν. Αργολίδας, Άρτας, Λακωνίας και Χανίων. Οι ελληνικές βιομηχανίες επεξεργασίας εσπεριδοειδών εντοπίζονται κυρίως στους Νομούς Άρτας, Σπάρτης και Χανίων. Ο νομός Χανίων θεωρείται τόπος ζηλευτός για την καλλιέργεια πολλών τροπικών και υποτροπικών φυτών. Καλλιεργούνται είδη όπως εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ), ελιά, αμπέλι, κηπευτικά, σταφύλια, αβοκάντο κ.α. Επίσης δοκιμάζεται η καλλιέργεια ειδών όπως Μάνγκο, Τσεριμόγια, Λίτσι κ.α.

Thesis
NonPeerReviewed

Οπωροκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.