Τεχνική της καλλιέργειας των ζαχαρότευτλων και καλλιεργούμενες ποικιλίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Τεχνική της καλλιέργειας των ζαχαρότευτλων και καλλιεργούμενες ποικιλίες

Λιάπης, Δημήτριος

Η καλλιέργεια των τεύτλων είναι μία από τις καλλιέργειες που ανταγωνίζεται σε ακαθάριστη πρόσοδο την βαμβακοκαλλιέργεια , την καλλιέργεια του καλαμποκιού και της μηδικής , όχι μόνο στο Ελληνικό χώρο , αλλά και μέσα στην ΕΟΚ. Με την επέκταση της καλλιέργειας των ζαχαρότευτλων και την ίδρυση πέντε εργοστασίων ζάχαρης η χώρα μας έγινε αυτάρκες σε ζάχαρη και έτσι δεν πληρώνουμε πια πολύτιμο συνάλλαγμα για την εισαγωγή ζάχαρης από το εξωτερικό. Τα υποπροϊόντα εξάλλου της ζαχαροπαραγωγής χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία. Η κατάσταση στις διεθνείς αγορές ζάχαρης δημιουργεί επιτακτικότερη παρά ποτέ την ανάγκη αύξησης του στρεμματοσάγχαρου . Η μέχρι τώρα προσανατολισμένη κυρίως στην αύξηση της σοδειάς τευτλοκαλλιέργεια μεταβάλλεται τώρα σε τευτλοκαλλιέργεια, που αποβλέπει στην βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο δυνατό καθαρό κέρδος για τον παραγωγό.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζαχαρότευτλο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.