Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου των εστιών του Τ.Ε.Ι.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου των εστιών του Τ.Ε.Ι.

Μαντζουρίδης, Νικόλαος

Στην παρούσα εργασία αναπτύσσεται η χρήση της Αρχιτεκτονικής τοπίου ως επιστήμη και η χρησιμότητα της στην ζωή του ανθρώπου. Έτσι θα παρουσιαστούν, μια σειρά ιδεών, προτάσεων καθώς και τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου των εστιών. Σχεδιάζοντας λοιπόν το χώρο με γνώμονα αφενός την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου την λειτουργικότητα και την αξιοποίηση όλης της έκτασης, η μελέτη αυτή αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση του τοπίου και την εναρμόνιση των κτιριακών κατασκευών αναδεικνύοντας τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία. Επίσης, αυτή η εργασία δεν συντάχθηκε μόνο για να μας δείξει την θέση τοποθέτησης διαφόρων φυτών γύρω από ένα κτίριο αλλά αναφέρεται σε ολόκληρο το κτίριο και την περιοχή που το περιβάλει προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα τέτοιο σχέδιο που να επιτρέπει την άριστη διαβίωση των κατοίκων αυτού, πετυχαίνοντας παράλληλα την αισθητική και την λειτουργικότητα του υπό μελέτη χώρου. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η άριστη χρήση του κτιρίου αλλά και ολόκληρου του περιβάλλοντος χώρου από τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρχιτεκτονική - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.