Η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης

Μπουντζιούκα, Άννα

Μετά την κρίση αυτή η βιομάζα έδειξε ότι αποτελεί μια σπουδαία πηγή ενέργειας, η οποία είναι δυνατό να συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια μετά την εξάντληση των αποθεμάτων του πετρελαίου. Η βιομάζα αποτελεί την πρώτη ύλη των βιοκαυσίμων, τα οποία είναι καύσιμα που παράγονται από την επαναδιϋλιση διαφόρων τύπων ελαίων, αποβλήτων από φυτά, ζώα και μικροοργανισμούς, καθώς και αστικά, γεωργικά ή οργανικά βιομηχανικά απορρίμματα. Υπάρχουν πολλά είδη βιοκαυσίμων, αλλά εκείνα τα οποία η τεχνολογία έχει επικεντρωθεί, είναι η βιοαιθανόλη και το βιοντίζελ. Η βιοαιθανόλη χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της βενζίνης και παράγεται με αλκοολική ζύμωση από σακχαρούχα φυτά (σακχαροκάλαμο, σακχαρότευτλα κ.α.) ή αμυλούχα φυτά (π.χ. το καλαμπόκι).Στην εργασία που ακο λουθεί παρουσιάζεται η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης, ο σπόρος της οποίας χρησιμοποιείται στις χώρες της Ε.Ε, για την παραγωγή του βιοντίζελ.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιοκαύσιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.