Η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης

Μπουντζιούκα, Άννα

Μετά την κρίση αυτή η βιομάζα έδειξε ότι αποτελεί μια σπουδαία πηγή ενέργειας, η οποία είναι δυνατό να συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια μετά την εξάντληση των αποθεμάτων του πετρελαίου. Η βιομάζα αποτελεί την πρώτη ύλη των βιοκαυσίμων, τα οποία είναι καύσιμα που παράγονται από την επαναδιϋλιση διαφόρων τύπων ελαίων, αποβλήτων από φυτά, ζώα και μικροοργανισμούς, καθώς και αστικά, γεωργικά ή οργανικά βιομηχανικά απορρίμματα. Υπάρχουν πολλά είδη βιοκαυσίμων, αλλά εκείνα τα οποία η τεχνολογία έχει επικεντρωθεί, είναι η βιοαιθανόλη και το βιοντίζελ. Η βιοαιθανόλη χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της βενζίνης και παράγεται με αλκοολική ζύμωση από σακχαρούχα φυτά (σακχαροκάλαμο, σακχαρότευτλα κ.α.) ή αμυλούχα φυτά (π.χ. το καλαμπόκι).Στην εργασία που ακο λουθεί παρουσιάζεται η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης, ο σπόρος της οποίας χρησιμοποιείται στις χώρες της Ε.Ε, για την παραγωγή του βιοντίζελ.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιοκαύσιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.