Ο όρος ζάχαρη αναφέρεται στη ζαχαρόζη, που είναι φυσικό προϊόν και περιέχεται σε πολλά φυτά. Εξάγεται όμως, βιομηχανικά, σε όλο τον κόσμο από δύο καλλιεργημένα φυτά: το ζαχαροκάλαμο, που καλλιεργείται στην τροπική και υποτροπική ζώνη και το ζαχαρότευτλο, που καλλιεργείται στην εύκρατη ζώνη. Η ζαχαρόζη αποτελείται από δύο μόρια, ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζης. Στην παρούσα εργασία, αρχικά, αναφέρεται η βοτανική περιγραφή του ζαχαρότευτλου, στη συνέχεια η ιστορία της ζάχαρης στην Ελλάδα. Στο επόμενο κεφάλαιο καταγράφονται η ασθένειες του φυτού και κατόπιν καταγράφονται τα έντονα και τα ζιζάνια και τα προβλήματα που προκαλούνται. Στο τέλος προτείνονται οι τρόποι και τα φυτοφάρμακα που πρέπει να χρησιμοποιούνται για την καταπολέμησή τους.
Ζ > Ζαχαρότευτλο
Φ > Φυτοφάρμακα
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Φυτοφάρμακα
Ζαχαρότευτλο
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)